søndag den 1. november 2009

Tante Guldborgs Æblechutney

1,5 kg æbler - gerne blanding af madæbler og røde spiseæbler f.eks. Ingrid Marie
½ kg løg
200 g rosiner
1 stang vanilje, flækket på langs og på tværs
1 hel (frisk) chili
2 stænger hel kanel
8 hele nelliker
50 g friskrevet ingefær
200 g rørsukker
3,5 dl æbleeddike
Lidt rom eller cognac

Æblerne skrælles, udkernes og skæres i tern. Løgene skrælles og skæres i skiver på langs. Kom alle ingredienser i en gryde og varm langsom op til kogepunktet. Lad det koge en times tid under låg, men med hyppige omrøringer, så det ikke brænder på. Kog eventuelt chutneyen 10 minutter uden låg til sidst, hvis den er lidt for våd i det. Fisk den hele chili op inden chutneyen hældes på hysterisk rene glas, skyllet i rom eller cognac. Kan spises med det samme men bliver kun bedre af at stå og modne på glasset. Opbevares mørkt og koldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar