mandag den 3. maj 2010

Det nye gulv i bryggerset

Jeg har længe været MEGET træt af at have et hvidt gulv i bryggerset ... Det siger sig selv at spor af kattepoter, museblod og våde gummistøvler ses med det samme på sådan et gulv og der er ligesom ingen undskyldninger. Ikke nok med det - efterhånden havde skidt og møg sat sig i overfladen, nogle steder, hvor betongulvet ikke var helt glat fra starten. Så ikke engang når gulvet var nyvasket, så det pænt ud. Noget måtte gøres!!

Vi overvejede selvfølgelig en belægning af fliser eller linoleum. Men det var lidt for omstændigt. Og for dyrt. Jeg har tidligere imiteret træ og sten og den slags, men var bange for ikke at kunne gøre det ensartet nok på så stor en flade. Ved at kigge lidt i bogen "Indendørs dekoration" (Sloan & Gwynn) fik jeg idéen om, at imitere et flisegulv ved at lave en trykklods. Her kan du se billeder af processen og resultatet:

Først lavede jeg nogle hurtige skitser og kiggede på mulige farver. Valget faldt på RAL 5011, en meget mørk blå, som harmonerer godt med det turkisfarvede loft.


Derefter tegnede jeg min "flise" op i den rigtig størrelse og farvelagde den med en farveblyant. Jeg tog ni farvefotokopier og satte dem sammen med tape på bagsiden, for at få en fornemmelse af, hvordan det ville arte sig når de blev sat sammen.

Jeg lagde prøven på gulvet i bryggerset for at se virkningen i rummet. Kattene syntes vist jeg var meget mærkelig - men godtkendte projektet!


Herefter klippede jeg alle de hvide felter ud af én af fotokopierne og tegnede mønsteret over på en musemåtte, som jeg derefter skar/klippede de hvide felter ud af.
Musemåtten blev herefter limet på et stykke flamengo, som også fik limet en lille klods på bagsiden, til at styre med. Jeg stregede op til hvide kanter (de kunne godt have tålt at være lidt bredere - nu ved jeg det til en anden gang!) og regnede ud, hvor jeg skulle starte for at få det pæneste resultat. Det er svært at få det til at passe 100% med "hele" fliser.
Jeg påførte maling på trykklodsen med en lille malerrulle og gik i gang fra en ende af. Jeg var ikke helt sikker på, om musemåtten ville kunne bruges igen efter en eventuel tørring, så projektet skulle laves i én omgang og det blev ud på de små timer før jeg var færdig ...
Helt færdig! Og meget øm i musklerne af at kravle rundt på gulvet!
I de følgende dage fik gulvet tre lag mat lak. Her kan du se resultatet:
Og misserne, der i flere dage var lukket ude og ikke kunne få lov at sove på deres dejligt varme gulv, ser ud til at have tilgivet mig og accepterer de nye omgivelser - selvom der stadig lugter fælt af maling. Nu kan de bare komme med deres poter og deres mus ka' de!
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar