mandag den 3. maj 2010

Kykelikyyy!

Så fik vi endelig høns på Æblegaarden! I begyndelsen af april hentede vi to Danske Landhøns og en Dansk Landhane hos Leif i Humble - og hans nabo havde fem brune Italienere, som han gerne ville sælge, så dem tog vi med for at komme op på en fornuftig flokstørrelse. Høns bliver let stressede hvis de er for mange - eller for få.

Den vakse blog-læser vil straks genkende høsnsehuset, som sidste års "drivhus".

Vores hane har vi døbt Gordon - og de to Landhøns kalder vi søstrene Grenes. Alle høns skal hedde noget med "G". Men de italienske madammerne har ikke fået navne endnu. Måske er det meget sigende, for vi er absolut mest glade for danskerne, der er meget mere rolige og solide små høns! Dem vil vi gerne have nogle flere af.

Desværre må damerne ind til videre nøjes med en flyttekasse, at putte sig i - men de ser nu ud til at være ganske tilfredse og lægger allerede godt med æg. Vi håber én af dem en dag får lyst til at blive liggende, så vi også kan få et hold kyllinger.

Nu har hønsene så gået inde i hønsehuset i en månedstid, for at vænne sig til stedet og hinanden. Det er lidt længere, end det normalt er nødvendigt - men Landhønsene havde levet ude og sovet i træerne og den skik ville vi helst have at de glemte, inden vi lukkede dem ud. Heldigvis har høns en meget kort hukommelse ... Og lukket ud, blev de så i går, den 2. maj.

Øhjj, hvor blev de glade! Og så var det jeg kom i tanke om, at man kan optage video med mit kamera, så her er endnu en premiere: Velkommen til Æblegaarden TV! Afspil videoen og se glade høns.

http://www.youtube.com/watch?v=oYBt4o7nwGs

Ups! Videoklippet var for stort ... Det må jeg vist lige øve mig på ;-) Klik i stedet på linket og se videoen på youtube.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar