tirsdag den 22. maj 2012

Den nye forhave 6


Siden vi startede med at anlægge den nye forhave i 2009, er der sket en del: Haven begynder nu for alvor at vokse til og den vision der startede med streger på et stykke papir og mange drømmende timer med havebøger og på planteskole websites har fået sit eget levende og - til tider ustyrlige - liv. 

Som man kan se, har vi fået malet staldbygningen. Vinduerne er også malet - men døre og "luger" mangler endnu. Aroma æbletræet i græsplænen har for første gang haft mange blomster på.


At holde perlegruset omkring græsplænen er et stor arbejde - her er det jacob der er i gang med skuffejernet.


Sidste år fik vi bygget plantekasser og de fungerer superfint her i foråret med "overbygning" på to af dem, så de kan bruges til forspiring. I år har vi desuden squash, tomater, gulerødder, salat, basilikum, dild, koriander, radiser, purløg, springløg, grønkål, jomfru i det grønne m.m. i bedene. Der er 8 m2 i alt.


Langs stalden har Jacob lavet et "bønnestativ" af 60 kraftige ståltråde. Her skal bønnerne kravle op. Foran er der sat et par butternut squash og hokkaido - og så skal Jacob have sine chiliplanter.
(I forgrunden ses fersken træet, som vi fik af gode venner og som trives fint trods iskolde vintre de sidste par år)


Der er tre slags bønner: En lilla sort, en kraftig grøn sort og berlotti bønner, der er røde og hvide.


De to kasser jordbærplanter vi i 2009 satte i resten af bedet ind mod staldbygningen, har formeret sig og er nu et frodigt bunddække fyldt med lækre bær - og stadig mange blomster. Vi håber på lige dele sol og regn, så de både kan blive søde og saftige!


I bedet langs hovedhuset er de fleårige urter også ved at vokse godt til. (I forgrunden løvstikke og lægekulsukker). Roserne omkring døren står også meget flot i år - måske fordi de fik en spand hestegødning for tre uger siden?


I rosenbedet vokser roserne kun moderat - muligvis fordi de bliver spist af rådyrene, så forhåbenligt vil det hjælpe når vi snart får sat et hegn op. Men lavendlerne (som jeg frøformerede for tre år siden) er allerede blevet til små buske!


Og vores søde Pippamis er stadig den samme - og altid parat til at byde velkommen! 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar