Kiksebund:
75 g smør
150 g digestives
150 g digestives
Beklæd
springformen med bagepapir.
Smelt
smørret i en gryde ved svag varme.
Knus kiksene
fint og bland dem grundigt med smørret.
Pres
kiksemassen sammen i bunden af springformen i et jævnt lag. Sæt formen i
køleskabet.
Hindbærpuré:
350 g frosne hindbær
2 tsk. citronsaft
50 g flormelis
Kom hindbær, citronsaft og flormelis i en blender og blend til en fin puré.
Hindbærpuré:
350 g frosne hindbær
2 tsk. citronsaft
50 g flormelis
Kom hindbær, citronsaft og flormelis i en blender og blend til en fin puré.
Si pureen
(du skal kun bruge den flydende del), og sæt den på køl.
Flødeostecreme:
5 blade husblas
Skal og saft af en økologisk citron
300 g flødeost
150 g birkesød
1½ dl piskefløde
200 g Skyr (eller græsk yoghurt eller creme fraiche)
2 pasteuriserede æggehvider
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Riv skallen fint af citronen og pres saften af den.
Flødeostecreme:
5 blade husblas
Skal og saft af en økologisk citron
300 g flødeost
150 g birkesød
1½ dl piskefløde
200 g Skyr (eller græsk yoghurt eller creme fraiche)
2 pasteuriserede æggehvider
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Riv skallen fint af citronen og pres saften af den.
Pisk flødeosten
med sukker og citronskal, brug en elpisker og pisk efterfølgende Skyr i.
Pisk fløden
til flødeskum og pisk æggehviderne til en fast skum.
Lun
citronsaften i en lille kasserolle. Klem vandet af husblassen og smelt den i
citronsaften.
Si citronsaften med den smeltede husblas i flødeost-skyr massen
og pisk glat.
Vend flødeskum og æggehvider i. Vend også forsigtigt det meste af hindbærpureen i
flødeostecremen – men gem et par skefulde til pynt. Bland det ikke helt sammen,
men lad cremen være marmoreret.
Fordel
flødeostecremen oven på kiksebunden, hæld den sidste smule hindbærpuré over og
tegn i den med en tandstikker, så kagen bliver marmoreret på toppen.
Dæk
forsigtigt din chesecake med folie eller film og sæt den på køl til næste dag. Kagen
kan også fryses og tøs op i køleskab mindst 12 timer før den skal spises. Pynt
med hindbær lige inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar